I 2015 ble de første skiltene på historiske bygninger i Lillesand avduket.

Målet var at det etter hvert skulle oppføres skilt på flere verneverdige og fredede bygninger i Lillesand. Nå har til sammen 25 historiske bygninger fått sine skilt.

I tillegg til kommunale fredede bygninger, som Tollboden og Lillesand by- og sjøfartsmuseum, (Møglestu Gård (privat), har også enkelte verneverdige private hus nå fått et vakkert blått skilt som forteller litt om husets historie.

Skiltene gir oss kjerneinformasjon om eks. byggeår, eiere og annen sentral informasjon som gjelder de aktuelle bygningene.

Lillesand sparebank, Lillesand kommune, og Vestre Moland og Lillesand historielag har hatt gående et samarbeide for å få digitalisert disse skiltene. Dette samarbeidet har munnet ut i en app som er gjort tilgjengelig for ned lasting på mobil.

Ved å laste ned app-en har du nå mulighet til å få ytterligere informasjon om de enkelte bygningene. https://aispot.no/. (Se informasjon nedenfor)

Ta gjerne en liten by-vandring og lær mer om verneverdige og fredede bygninger i Lillesand!

HISTORISKE HUS I LILLESAND PÅ DIN MOBIL

På 25 hus i Lillesand er det satt opp blåemaljerte skilt som forteller litt om historien til den aktuelle bygningen. Nå kan du lese mer om det enkelte objektet ved å laste ned en app på mobiltelefonen.

Appen gir deg i tillegg mer informasjon om alt det spennende Sørlandet har å by på.

 

Appen kan lastes ned fra https://aispot.no/. Der ligger det to store knapper til hhv App store (for iphone) og Google Play (for android). Her finner du informasjon under ikonet «historiske hus».

LAST NED APPEN VED Å SCANNE DENNE KODEN MED DITT MOBILKAMERA

 

PUSHVARSLING

Ved å gå inn på varslingsinnstillinger i appen kan du aktivere pushvarsling. Da vil du få et varsel underveis når du er i nærheten av det aktuelle huset eller severdigheten. Pushvarslingene er satt med en radius som gjør at noen hus kan overlappe hverandre, og at pushmeldingen ikke løses ut nødvendigvis AKKURAT foran det aktuelle huset.

Se også informasjon på følgende nettsider: www.lillesand.kommune.no og www.visitsorlandet.com

Kommunetorget og turistinformasjonskontoret kan hjelpe dere hvis dere står fast.

Dette prosjektet er et samarbeid mellom Lillesand kommune, Lillesands Sparebank og Vestre Moland og Lillesand historielag. Videre er USUS AS Visit Sørlandet engasjert som samarbeidspartner, og det er støttet økonomisk av Agder fylkeskommune, kulturminnevern.